Search
Close this search box.

Изложбата „Патување“ од Кирил Гегоски пред сограѓаните

Изложбата „Патување“ од Кирил Гегоски пред сограѓаните

„Патување“ е тематската изложба од уметникот Кирил Гегоски што е отворена (10.7 2017….) во галеријата„Борко Лазески“ во ЦК„Марко Цепенков“. Пред љубителите на ликовната уметност во својот град Геоски се претстави со 30 цртежи создадени изминатиот период.

Гегоски, кој има остварено студиски патувања во Париз, Венеција, Атина, досега реализирал над 50 самостојни изложби во земјата и во странство, како и бројни групни изложби, а добитник е на повеќе награди  за цртеж и за графика.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања