Search
Close this search box.

Изложби на слики од Александар Станкоски

 Изложби на слики од Александар Станкоски
,,Древности,, е именувана изложбата на 50 слики на реномираниот македонски уметник Александар Станкоски, поставена во галеријата од ЦК (12.6 до 2.7. 2015)
Авторот, кој досега има реализирано бројни изложби во земјата и во странство, вели дека темата на преиспитувањето и реинтерпретацијата на македонската етногнеза кај него предизвикува внимание. Токму затоа ова творештво го окупира да истражува и да создава дела кои го осветлуваат минатото.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања