Search
Close this search box.

Лепа Милошевска

 

Од 5-ти февруари во Ликовната галерија

Прва самостојна изложба на Лепа Милошевска


Лепа Милошевска (1957, Прилеп) дипломиран историчар по уметност. Професор по ликовно образование . Се претставува со 25 дела работени во различни техники: акрил, туш, акварел. Милошеска е автор на многу дела кои досега ги презентирала најчесто на групни изложби. Освен што слика, пасија и е декорирањето, а се занимава и со ликовна критика.

 


„Богатството и имагинацијата на нејзината душа го преточува во слика. Инспирација и се убавите нешта кои ја опкружуваат и ги доживува на свој начин. Во нејзините дела очигледен е симболизмот. Своите уметнички дела ги развива во еден сегмент на прекрасни пејзажи, цветови, верно следејќи ја линијата, користејќи го енформелот да ја долови перфекцијата која е препознатлива во нејзините слики”

Елизабета Дерменкоска – Иваноска

историчар по уметност

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања