Search
Close this search box.

Моника Десоска

 

26 март Ликовна галерија

Слики минијатури на Моника Десоска


Моника Десоска (1973) своите дела инспирирани од пејзажи во кои таа уживала како слики минијатиури ги претставува пред пребирливата прилепска ликовна публика. Делата се создавани во последниве шест години како одраз на фасцинантната природа, нејзината хармонија, тишина,врева, широчина… Нејзината склоност кон минијатурите се должи на интимноста кои тие ја одаваат и претставуваат едн микро свет инспириран од светот кој не опкружува.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања