Search
Close this search box.

Носталгија за Македонија и модата

Изложбен салон НУЦК„Марко Цепенков”

НОСТАЛГИЈА ЗА МАКЕДОНИЈА И МОДАТА

( 3 септември ) Модниот и арт дозајнер, Ита Аџиеска, пред прилепската публика, со дваесетина платна во масло, во обид да ја претстави носталгијата за родниот крај и модата. Оваа е прва самостојна изложба на Аџиеска и ја потврдува нејзината осумнаесетгодишна креативна работа. Досега свои дела изложувала и во Скопје, Њујорк, Лондон, Стенфорд и Нотингем.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања