Search
Close this search box.

„Пејзажи на душата“ од Стефан Хаџи Николов

„Пејзажи на душата“ од Стефан Хаџи Николов

Изложбата „Пејзажи на душата“ Стефан Хаџи Николов беше отворена во ликовната галерија на ЦК„Марко Цепенков“ во рамките на 52 издание на МТФ„Војдан Чернодрински“.

На 67 самостојна изложба Стефан Хаџи Николов, добитник на бројни награди и признанија , се претставува со 30  нефигуративни дела. При тоа тој изјави дека му било чест и задоволство фестивалот да се отвори со негова изложба.

Изложба на ДЛУБ

Бројните посетители присуствува и на отворањето на изложбата на дела од уметниците на ДЛУБ. На оваа годишна изложба со 30 дела се претставуваат  22 уметници членови на ДЛУб, меѓу кои и нашите сограѓани Билјана Бинчев и Златко Крстевски. Драган Најденоски посочи дека  изложбата на ДЛУБ ја поддржува Министерството за култура.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања