Search
Close this search box.

Изложба на фотографии “Прекрасната Кина”

Изложба на фотографии “Прекрасната Кина”

Во среда, 27 ноември во ликовниот салон на ЦК “Марко Цепенков” беше отворена изложба на фотографии “Убавата Кина”(Прекрасната Кина).

Изложбата Центарот ја реализира во соработка со општина Прилеп и Амбасадата на НР Кина во Македонија.

Изложбата е заедничката визија на кинескиот народ за подобар живот. Претставени се реалностите и соништата на луѓето, природата и креативноста на човештвото.     

На 60 фотографии е доловена Кина со сите елементи – зелените планини, бистрата вода, хармонијата меѓу човекот и природата.       

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања