Search
Close this search box.

Изложба на фотографии “Прилеп салон”

Изложба на фотографии “Прилеп салон”

Во ликовниот салон на Центарот  е отворена изложба на фотографии “Прилеп салон” во организација на Кино клубот Прилеп.(19.9.2014)

Изложбата е резултат на Меѓународниот конкурс за фотографија  „Прилеп Салон 2014″ во организација на прилепскиот фото-кино Клуб „Прилеп“. Од вкупно пријавени 8.276 фотографи од 594 автори од рекордни 66 земји, примени се 2.323 фотографии, а наградени 86. Сите пристигнати фотографии се со карактеристични културолошки карактеристики, што овој конкурс го направи еден голем квалитетен исчекор во работата на Фото-кино клуб Прилеп.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања