Search
Close this search box.

СВЕТСКА ИЗЛОЖБА ОД ФОНДОТ НА МОНМАРТР – БИТОЛА

СВЕТСКА ИЗЛОЖБА ОД ФОНДОТ НА МОНМАРТР – БИТОЛА

Во галеријата е отворена изложба на дела од светска препознатлива манифестација “Мал битолски Монмартр” (14 -28.3.2014). “Мал битолски Монмарт” е исклучително важна за Р. Македонија. Организатор е детското ликовно студио ” Св. Кирил и Методиј” од Битола.

Во архивата на студиото се регистрирани повеќе од 500 илјади творби, изработени од деца од целиот свет кои доаѓаат на ликовната колонија “Мал битолски Монмартр”.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања