Search
Close this search box.

,,Уметниците во чест на Св. Никола,,

,,Уметниците во чест на Св. Никола,,

,,Уметниците во чест на Св. Никола,, е изложбата која беше отворена во ликовниот салон, во чест на патрониот празник Св. Никола. (19.12.-26.12.2014).

Уметници од градот, од Битола, Тетово, Охрид, Куманово, Гевгелија, Демир Хисар, ќе го презентираат своето богато творештво на тема Светци

(Учесници – Драги Хаџи Николов, Павле Кузмановски, Синиша Кашавелски, Благоја Атанасоски,Ванчо Димоски, Стефан Малбашиќ, Јане Бакре, Марјан Стојаноски, Драган Верговски – Алпи, Александар Џинго, Бојана А. Трпчески, Стојан Дурланов, Васил Костов, Славица Михаилова, Лина Тренкоска, Борче Тодороски, Марија С.Петковски, Билјана Бинчев, Славко Тренкоски, Валентина Илијевска, Методи Исков, Живка К.Караџовска, Александар Тодороски, Златко Лечковски, Соња Лечковска, Мики Трендафиловски, Љубе Неделкоски- Бобек, Наде Тоскоска, Матилда Бажевска, Елена Ѓорѓиева, Билјана Петкоска, Елена Дујакоска, Никола Топчиоски, Стеван Боцески, Здравко Палески, Дејан Трајкоски- Гуштеро и Наташа Ѓорѓиева)

ЦК,,Марко Цепенков,, и Општина Прилеп по трет пат ја реализираат оваа изложба, која кај уметниците од година во година предизвикува голем интерес и се згоелмува борјот на учесници.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања