Search
Close this search box.

Живот во кутија – фотографии

 

Живот во кутија – фотографииТематска изложба на фотографии од Драги Неделчевски, од сабота ,15 мај, поместена во Центарот за култура. Изложени се 40 црно-бели фотографии дел од фото есејот за неговото дете Мане, заболено од церебрална парализа.

Многу храбро Неделчевски преку објективот се обидува да создаде фотографски екстракт од секојдневното битисување на Мане и семејство.

Прв пат се претставува во Прилеп, а изложбата и книгата „Живот во кутија” е дел од проектот на Македонскиот центар за фотографија, подржан од Швајцарската програма за култура.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања