Search
Close this search box.

МДС со нова претстава

 

МДС со нова претстава„Ај не туку ми се шетај гола” од Жорж Фејдо, во режија на Александар Дамчески и Христијан Тодороски, е новата премиера на Младинското драмско студио. Претставата е комедија во која се вклучени необични заплети во кој играат седумина аматери. Младинското драмско студио со претставата „Скица за гоблен од Палјачо” ќе учествува на Драмскиот аматерски фестивал во Кочани, каде во конкуренција на 14-ет аматерски проекти ќе се бори за престижната статуетка „Васил Ќортошев” за најдобро аматерско театарско остварување во оваа година.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања