Search
Close this search box.

Младинско Драмско Студио

Работи повеќе од две години и анимира голем број малди вљубеници во театарската уметност. МДС реализира 16 аматерски тетарски претстави од кои последната “Одисеја” беше своевиден спектакал кој броеше 70 учесници. Во продукција на МДС се организира и фестивалот на кратка современа драма “Гола Сцена”.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања