Search
Close this search box.

Скица за гоблен од Паљачо

„Скица за гоблен од Паљачо” – нова претстава на МДСМладинското драмско студио при НУЦК„Марко Цепенков” пред својата публика ја промовира својата нова претстава. Предизвик за младите театарски аматери овој пат беше текстот „Скица за гоблен од Паљачо” од Трајче Крстетски во режија на Саша Нацески.

МДС се обиде на сцена да го пренесе интригантниот текст на Крстески, кој на симболичен начин опишува одредени општествени појави. Со оваа претстава Младинското драмско студио конкурира за учество на Фестивалот за аматерски театар во Кочани, а претставата беше проследена од селекторот на овој фестивал, актерот, Нино Леви.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања