Search
Close this search box.

Концерт на Октетот “Прилеп”

Концерт на Октетот Прилеп

“Македонски староградски песни” беше насловен концертот што октетот Прилеп го одржа на плоштадот Александрија, во рамките на Прилепското културно лето. Октетот се претстави со дел од композициите од неговиот богат репертоар на староградски песни.

Октетот “Прилеп” подолги години ја одржува традицијата за староградска песна, работејќи под закрилата на ЦК”Марко Цепенков”.

Октетот има  издадено три албуми со 40 композиции.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања