Search
Close this search box.

ПРЕМИЕРИ ВО 2011

ПРЕМИЕРИ ВО 2011

За Театарот ,, Војдан Черндорински,, 2011 година беше доста плодна и успешна. Со поддршка на Министерството за култура реализирани се 4 премиери. Раководството продолжи со реализација на квалитетна  репертоарска програма.

Февруари
МАРАТОНЦИТЕ ГО ТРЧААТ ПОЧЕСНИОТ КРУГ
Од Душан Ковачевиќ
Режија:  Кирил  Петрески
Музика: Гоце Кантарџиоски
Играат: Петар Димоски, Димко Вандески, Трајче Иваноски, Најдо Тодески, Димитар Црцороски, Марија С. – Илијески, Димитар Ѓорѓиевски, Зоран Иваноски, Цветанка Чавлеска,

Март
ДОБРИОТ ВЕЛИКАН
од Красимира Методиева
Режија и музика: Милан Секулоски
Сценографија и костимографија: Даниела Настоска
Играат: Ангела Кочоска, Бобан Алексоски, Илија Волчески, Теа Ѓорѓиоска, Александар Тодески и Милан Секулоски
Април
,, МАНГИТЕ ПИЈАТ ЧАЈ,,
од Драгослав Михаилов
Режија, превод и адаптација: Коле Ангеловски
Сценографија и костими:Илина Ангеловска
Музика: Томе Темелкоски
Играат: Андон Јованоски, Зоран Иваноски, Владимир  Ѓорѓијоски, ,Димко Вандески, Милан Секулоски, Александар Тодески, Димитар Црцороски, Најдо Тодески, Игор Трпче, Благоја Спиркоски – Џумерко, Трајче Иваноски, Наташа Наумоска, Марјан Чакмакоски, Виолета Чакарова, Илија Волчески, Надица Ѓорѓиоска.
Ноември
,,КАЛИГУЛА,,
од Албер Ками
Режија:Зоја Бузалковска
Сценографија:Костантин Трпеноски
Костимографија: Лира Грабул
Асистент на коситмографија: Раде Василев
Асистент на режија: Владимир Ѓорѓијоски
Избор на музика: Зоја Буалковска
Играат: АЛЕКСАНДАР СТЕПАНУЛЕСКИ, ДАНИЕЛА ИВАНОСКА, НИКОЛА НАСТОСКИ, ДИМИТАР ЃОРЃИЕВСКИ, ИГОР ТРПЧЕСКИ, ТРАЈЧЕ ИВАНОСКИ, ДИМИТАР ЦРЦОРОСКИ, ЗОРАН ИВАНОСКИ, МИЛАН СЕКУЛОСКИ, АНДОН ЈОВАНОСКИ, НАЈДО ТОДЕСКИ, АЛЕКСАНДАР ТОДЕСКИ, НАТАША НАУМОСКА, МАРИЈА СПИРКОСКА-ИЛИЈЕСКА, КИРИЛ ТРПКОСКИ, НАДИЦА ЃОРЃИЈОСКА
Декември
,, ЈУНАЦИТЕ ОД БАЈКИТЕ,,
Режија: Петар Димоски
Асистент на режија ис ценски дизајн: Владимир Ѓорѓијоски
Музика;Душко Темелкоски
Кореографија:Кире Миладиноски
Костими:Бојана А. Трпческа
Играат: Димитар Црцороски, Јасмина М. Станкоска, Зоран Иваноски, Наташа Наумоска, Милан Секулоски, Марија С.Илијеска, Даниела Иваноска, Димитар Ѓорѓиевски, Александар Тодески  и Игор Трпчески
Деца од младинската сцена: Надица Ѓорѓијоска, Ангела Кочоска, Рената Трајкоска, Ивана Јосифоска, Павлинче Димоска, Евгениј Темелкоски, Мила Ристеска, Евгенија Јакимоска, Михаил Стојкоски, Деспина Христоска,  Ирина Стеваноска, Ангелина Јованоска, Никола Ангеловски.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања