Search
Close this search box.

АДАМ И ЕВА

Н.У.Ц.К. „МАРКО ЦЕПЕНКОВ“

Театар „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ – Прилеп

Премиера 12.12.2014 година

Мирослав КРЛЕЖА

АДАМ И ЕВА

Режија и драматургија: Ања МАКСИЌ ЈАПУНЏИЌ

Превод: Сузана БРЕЗОВЕЦ

Кореографија: Кире МИЛАДИНОСКИ

Костимографија: Бојана АРТИНОВСКА ТРПЧЕСКА

Видео и Тон Дизајн: Томе ТЕМЕЛКОСКИ

Музика: Никола КОЏОБАШИЈА (избор од албумите Reveries of the Solitary Walker, The Most of Now и Explosion of Memory)

Изведба на Сценографија: Пеце РИСТЕСКИ

Благодарност до Бранко БРЕЗОВЕЦ и Огнен ДРАНГОВСКИ

ИГРААТ:

Даниела ИВАНОСКА

Игор ТРПЧЕ

Димитар ЃОРЃИЕВСКИ

Андон ЈОВАНОСКИ – Аша

Јасмина МИЦОВСКА СТАНКОСКА

Наташа НАУМОСКА

Марија СПИРКОСКА ИЛИЈЕСКА

Александар ТОДЕСКИ

Димитар ЦРЦОРОСКИ

Катерина ЧАКМАКОСКА

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања