Search
Close this search box.

БУРЕ БАРУТ

НУЦК “Марко Цепенков”

ТЕАТАР “ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ”

“БУРЕ БАРУТ” – премиера 25 и 26 април 2014

текст: Дејан Дуковски

Режија: НАТАША ПОПЛАВСКА

Костимографија :Александар Ношпал

Сценографија и дизајн: Емил Петров

музика : група Мизар

гостин музичар: Методија Костоски

Играат:

ИГОР ТРПЧЕ

ДИМИТАР ЃОРЃИЕВСКИ

ДАНИЕЛА ИВАНОСКА

ВЛАДИМИР ЃОРЃИЈОСКИ

АЛЕКСАНДАР СТЕПАНУЛЕСКИ

ДИМИТАР ЦРЦОРОСКИ

ВИОЛЕТА ЧАКАРОВА

МАРЈАН ЧАКМАКОСКИ

КАТЕРИНА ЧАКМАКОСКА

НАТАША НАУМОСКА

ИЛИЈА ВОЛЧЕСКИ

МАРИЈА С.ИЛИЈЕСКА

ЗОРАН ИВАНОСКИ

МИХАЈЛО МИЛЕНКОСКИ

http://burebarutprilep.wix.com/bure-barut

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања