Search
Close this search box.

Хамлет од Горно Дупени

Хамлет од Горно Дупени

{AG}hamlet-dupeni{/AG}

Автор: Иво Брешан

Режија: Кирил Петрески

Драматурзи: Лидија Митоска-Ѓорѓиевска, Ивана Нелковска

Сценски дизајн: Зоран Николовски

Костими: Даниела Настоска

Музика: Томе Темелкоски

Играат:

ПУЉО – Андон Јованоски

БУКАРА – Марјан Чакмакоски

АНЃА – Марија Спиркoска Илијеска

МАЈКАЧА – Наташа Наумоска

МАЧАК – Александар Тодески

ШКОКО – Зоран Иваноски

ШКУНЦА – Димитар Црцороски

ШИМУРИНА – Михајло Миленкоски

Други селани:

Сара Спиркоска

Борче Василески

Надица Дојкоска

Глорија Талеска

Давид Папазоски

ЕвгенијаЈакимоска

Емилија Чавлеска

Во реализацијата на претставата учествуваат:

Тон-мајстор: Благоја Пепељугоски

Суфлер: Лилјана Батлеска

Светло: Ристе Гркоски

Шеф на сцена: Сашо Смоквоски

Сликар исполнител: Пеце Ристески

Реквизитер: Гоце Наумоски

Гардеробер: Снежана Ѓорѓиоска

Фризер-перикер: Даринка Богоеска

Заварувач: Ордан Тодороски

Декоратери: Илија Михајлоски, Роберт Стојкоски, Владимир Владимироски, Јане Јанкулоски, Златко Апостолоски

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања