Search
Close this search box.

„ХРОНИКА НА ЕДЕН СОН“

„ХРОНИКА НА ЕДЕН СОН“

АВТОР – ИВАНА НЕЛКОВСКА

РЕЖИЈА – ИВАНА АНГЕЛОВСКА

КОСТИМИ – МАРТА ТРЕНДАФИЛОВА

МУЗИКА – ЗОРАН ТЕВДОВСКИ

ПЛАКАТ – BERNARDA XILKO

ИГРААТ :

МАРИЈА С. ИЛИЈЕСКА, ИГОР ТРПЧЕСКИ, АЛЕКСАНДАР ТОДЕСКИ, КАТЕРИНА Ч. КЛИНЧЕСКА, АНА ТОДЕСКА, ИЛИЈА ВОЛЧЕСКИ, МАРЈАН ЧАКМАКОСКИ, ВИОЛЕТА ЧАКАРОВА, АНГЕЛА НАУМОСКА

Во реализацијата на претставата учествуваат:

Инспициент – Елена Иваноска,

Суфлер – Лилјана Батлеска,

Тон мајстор – Благоја Пепељугоски,

Светло – Ристо Гркоски,

Шеф на сцена – Сашо Смоквоски,

Сликар исполнител – Пеце Ристески,

Реквизитер – Гоце Наумоски,

Гардеробер – Снежана Ѓорѓиоска,

Фризер педикер – Даринка Богоеска,

Заварувач – Ордан Тодороски

Декоратери – Роберт Стојкоски, Владимир Владимироски, Јане Јанкулоски, Златко Апостолоски

За претставата:

„Хроника на еден сон“ претставува магичен сплет на надреални фрагменти, драма која се движи помеѓу тенката линија на реалноста и кошмарот. Во исто време„Хроника на еден сон“ го прикажува мутирањето на човечката потреба од среќа во садистичка зависност и опсесија. Ги лови моментите кога базичната човечка потреба за реализирање на сонот се претвора во сениште кое станува опсесија на личноста. Под притисок на современото општество сами стануваме сопствени демони, подготвени да уништиме се поради егоистични цели. На тој начин сонот станува кошмар, а индивидуалната радост – нечија туѓа тортура.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања