Search
Close this search box.

„КЛЕТНИЦИ“

НУЦК„Марко Цепенков“ Прилеп – Театар „Војдан Чернодрински“

„КЛЕТНИЦИ“

Автор :  Виктор Иго

Режија : Мартин Кочовски

Автор на драмскиот текст – Горјан Милошевски

Драматург – Владимир Ѓорѓијоски

Идеи за приказната – Мартин Кочовски, Владимир Ѓорѓијоски, Горјан Милошевски

Костими, сценографија и диајн на светло – Јулијана Војкова Најман

Музика –  Фолтин  (Славчо Јовев, Бранислав Николов, Пеце Трајковски, Гоце Јованоски)

Играат :

Аница Бебиќ, Илија Волчески, Надица Дојкоска, Владимир Ѓорѓијоски, Димитар Ѓорѓиевски, Марија Сприкоска Илијеска, Исидор Јованоски, Андон Јованоски, Катерина Чакмакоска Клинчска, Ангела Наумоска, Михајло Миленкоски,  Ирена Мирческа, Димитрина Мицкоска, Александар Степанулески, Сара Спиркоска, Здравко Стојмиров, Милан Секулоски, Игор Трпчески, Александар Тодески, Најдо Тодески, Марјан Чакмакоски, Виолета Чакарова, Цветанка Чавлеска, Димитар Црцороски, Евгенија Јакимоска

Дизајн на плакат : Филип Јованоски

Во реализацијата на претставата учествуваат:

Инспициент – Елена Иваноска

Тон мајстор – Томе Темелкоски

Светло – Ристо Гркоски

Шеф на сцена – Сашо Смоковски

Сликар исполнител – Пеце Ристески

Реквизитер – Гоце Наумоски

Гардеробер – Снежана Ѓорѓиоска

Фризер – Даринка Богоеска

Заварувач – Ордан Тодороски

Декоратери

Роберт Стојкоски, Владимир Владимироски, Јане Јанкулоски, Златко Апостолоски

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања