Search
Close this search box.

,,СОНУВАЧОТ, КУПУВАЧОТ И УШТЕ НЕШТО“

НУЦК „Марко Цепенков“ Прилеп
Театар „Војдан Чернодрински“
Премиера 12.2.2017

,,СОНУВАЧОТ, КУПУВАЧОТ И УШТЕ НЕШТО“
Текст – Сузана Ѓорѓиевска
Драматизација и режија – Игор Трпчески.
Сцена и костими Бојана Артиновска Трпческа
Музика Томе Темелкоски
Видео дизајн Саша Нацески.

Играат:
Никола Ангелоски, Димитар Ѓорѓиевски, Марија С. Илијески, Александар Тодески, Сара Спиркоска, Надица Дојкоска, Елена Соколоска, Евгенија Јакимоска, Илија Волчески, Марио Велковски, Фиона Мирческа и Дамјан Макешоски.
Претставата е приказна за животот на Невен Илин, младо, палаво момче со ветер во косите, ѕвезди во очите и божуриги на образите, кое ќе се соочи со низа последици заради своите постапки, се разбира, за да ги извлече правилните поуки од животот.
Претставата е заеднички проект на театарот „Војдан Чернодрински“, Театарската Работилница – Прилеп и МДС “ Чин 4 Сцена 5„

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања