Search
Close this search box.

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2013 – ВТОР ДЕЛ

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2013 ВТОР ДЕЛ

24 јули 2013

Изложбен  салон

ЦК “Марко Цепенков” –  20.00 часот

КОНЦЕРТ

МАКЕДОНСКИ ПОП ЕВЕРГРИНИ

ХРИСТО ХРИСТОСКИ-МУЛАР – ГИТАРА

ТРАЈЧЕ ОРГАНЏИЕВ – ПИЈАНО

ОЛИВЕР ДУЕВ – ПЕРКУСИИ

————————-

25 – 26 јули 2013

Голема сала  на ЦК”Марко Цепенков” -19.30ч

ЦИКЛУС ФИЛМСКИ ПРОЕКЦИИ

МАКЕДОНСКИ КРАТКОМЕТРАЖНИ ФИЛМОВИ

———————

31 јули 2013

Плоштад  Александрија – 20. 30 часот

КОНЦЕРТ

МАКЕДОНСКИ СТАРОГРАДСКИ ПЕСНИ

ОКТЕТ  ПРИЛЕП – Прилеп

—————————

07 август 2013

Плоштад  Александрија – 20. 30 часот

ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМОВИ

42 Државен фестивал на непрофесионален филм

Фото кино клуб  – Прилеп

………………………..

08 август 2013

Ликовна галерија – 20.00 часот

ИЗЛОЖБА

ИЛИЈА УЗУНОВСКИ

……………………………..

09 август 2013

Плоштад  Александрија – 20. 30 часот

КОНЦЕРТ

КУД  ПЕНЗИОНЕР – Прилеп

КУД  СИРМА ВОЈВОДА – Битола

КУД  БИЛЈАНА – Охрид

……………………………..

16 август 2013

Плоштад  Александрија – 21.00 часот

МООNLIGHТ ФЕСТИВАЛ

ЗАБАВА СО ЕЛЕКТРОНСКА МУЗИКА

со ДЈ од Прилеп

…………………………………

20 август 2013

Голема сала ЦК “Марко Цепенков”- 20.00 ч.

ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА

“КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА”

МДС – ЧИН 4 СЦЕНА 5

при ЦК “МаркоЦепенков”

……………………………

21 август 2013

Изложбен салон-ЦК”МаркоЦепенков” 20.00ч.

КОНЦЕРТ

МУЗИЧКИ ТРЕПЕРЕЊА

ХРИСТО ХРИСТОСКИ-МУЛАР-ГИТАРА

СТРАШО ТЕМКОВ-ФЛЕЈТА

………………………..

23 август 2013

Ликовна галерија –  20.00 часот

 

ИЗЛОЖБА

ВЛАДИМИР ТЕМКОВ

…………………………

23 август 2013

Плоштад – Александрија – 21.00 часот

МООNLIGHТ ФЕСТИВАЛ

ЗАБАВА СО ЕЛЕКТРОНСКА МУЗИКА

со ДЈ од Прилеп

………………………………

25 август 2013

Плоштад – Александрија – 20. 30 часот

КОНЦЕРТ

КУД “МОМИНОК”- Прилеп

…………………………..

28 август 2013

Плоштад  Александрија   –  20. 30 часот

КОНЦЕРТ

СОЛИСТИ ОД МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ

Ордан Михајлоски – Оцка – Прилеп

……………………………

29 август 2013

Изложбен салон ЦК”Марко Цепенков”- 20.00 часот

КОНЦЕРТ

ВЕЧЕР НА КЛАСИЧНИ БИСЕРИ

ФИЛИП ПЕОСКИ-пијано

…………………………

30 август 2013

Плоштад Александрија – 20. 30 часот

КОНЦЕРТ

ИЗВОРЕН ФОЛКЛОР НА БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ

Учесници од  Р.Македонија, Р.Бугарија и Р. Србија

…………………………….

6 септември 2013

ИЗЛОЖБА

Изложбен салон “Марко Цепенков”-20.00 ч.

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ДРЕН  2013

 

Организаторот  има право на измени и дополнувања на програмата

Во случај на временски неприлики, настаните ќе се одржуваат во ЦК”Марко Цепенков”.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања