Search
Close this search box.

Македонската филхармонија со одличен настап во Прилеп

Македонската филхармонија со одличен настап во Прилеп

Македонската филхармонија по подолги години настапи со целовечерен концерт во Прилеп. Во Центарот се претстави одлично на концертот во рамките на Прилепското културно лето (26.6.2013).

Диригент: Борјан Цанев

Солист: Гонца Богоромова (сопран)

Програма:

Т.Манчев – Песна и танец

Г.Ф.Хендел – Lascia ch’io pianga, Арија од операта „Риналдо“

Т.Зографски – „Марика мома убава“

Џ.Росини – Una voce poco fa, Арија од операта „Севилски Берберин“

В.А.Моцарт – Симфонија бр.40 во G-moll

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања