Search
Close this search box.

АУДИЦИЈА од Александар Галин

НУЦК „МАРКО ЦЕПЕНКОВ“ – Прилеп Театар „Војдан Чернодрински“

АУДИЦИЈА од Александар Галин

премиера 20.05.2023 г.

Превод: Сузана Киранџиска

Режија : Владимир Милчин

Избор на музика: Ема Маркоска Милчин и Владимир Милчин

Сценографија : Крсте С. Џидров

Kостимографија: Марија Пупучевска.

Играат

Нина Карнаухова ………………… Марија Спирксока Илијеска

Варвара Волкова …………………. Даниела Иваноска

Кате Волкова………………………… Ангела Наумоска

Лиза Волкова………………………… Сара Спирксока к.г.

Тамара Тумбе ……………………….. Јасмина Мицовска Станкоска

Олга Пухова…………………………. Наташа Ачански

Алберт …………………………………. Илија Волчески к.г.

Тецуѕин Аоки……………………….. Александар Тодески

Борис Карнаухов…………………… Игор Трпчески

Васил Тумбе ………………………… Зоран Иваноски

Биктор Пухов ………………………. Михајло Миленкоски

Горчливата комедија „Аудиција“, напишана 2000 година зборува за копнежот по малку подобар живот, кој е можен само подалеку од провинцијата и татковината. Мајсторски напишаната пиеса е со динамичен развој на дејствието полно со пресврти. Битката за подобар живот ги дроби и изобличува ликовите кои се фрлени да пливаат во казан во кој нема да потонат само оние кои ќе се откажат од човечноста.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања