Search
Close this search box.

Дипломски филм на Кирил Каракаш

film-obozenie

12.02-Петок и 13.02-Сабота почеток 19:00час. 
Дипломски филм на Кирил Каракаш
“ОБОЖЕНИЕ”-Режија и сценарио: Светислав Подлешанов, Кирил Каракаш
Синопсис:
Обожение е дипломски филм во форма на триптих, составен е од деловите Катарза, Созерцание и Воздигање. Филмот ги следи приказните на ликови кои борејќи се со егзистенцијата ја оживуваат изгубената духовност во нив и луѓето околу нив.
Улоги: Петар Горко, Димитар Ѓорѓиевски, Катерина Аневска, Катерина Чакмакоска Клинческа
Влез слободен.

film-obozenie

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања