Search
Close this search box.

АВАНТУРИТЕ НА ПИНОКИО

НУЦК„Марко Цепенков“ – Прилеп

Театар „Војдан Чернодрински“

Премиера на 23.12.2018

АВАНТУРИТЕ НА ПИНОКИО

Драматизација : Дарко Ковачовски и Надја Василева

Режија: Дарко Ковачовски

Сценографија, костими, кукли и маски: Надја Василева

Автор на музика : Томе Темелкоски

Превод : Лидија Митоска Ѓорѓиевска

Играат

Пинокио – Јасмина Мицовска Станкоска

Татко Џепето – Андон Јованоски

Сињор Балдини – Димитар Црцороски

Моцарело – Даниела Иваноска

Мацони – Александар Тодески

Лисанина – Наташа Ачански

Алтернација – Катерина Чакмакоска Клинческа

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања