Search
Close this search box.

„Дороти се враќа во Оз“премиера 18.3.2018 година

„Дороти се враќа во Оз“премиера 18.3.2018 година

„Дороти се враќа во Оз“ во режија на Кирил Петрески, е првата премиера што ја прикажа театарот„Војдан Чернодрински“ во 2018 година.

Претставата е за авантурите на Дороти, која се враќа кај своите пријатели од Оз. Со многу труд и љубов ансамблот на театарот ја подготви претставата која е продолжение на претходната „Враќањето од Оз“.

„Дороти се враќа во Оз“ е приказна за борбата против негативецот кој што сака да ја узурпира власта во Оз.

Играат:

Марија Спиркоска – Илијеска, Ангела Наумоска, Александар Тодески, Михајло Миленкоски, Димитар Ѓорѓиевски, Димитар Црцороски, Јасмина Мицовска –Станкоска и Катерина Чакмакоска – Клинческа.

Сценографија Пеце Ристески,

Костими Александар Џинго,

Музика Томе Темелкоски.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања