Search
Close this search box.

Димитар Христов

Во петок, 17 септември, во ликовната галерија на ЦК,, Марко Цепенков,, ќе биде отворена изложба на слики од уметникот Димитар Христов од Битола.

Христов на првата изложба во Прилеп ќе се претстави со девет слики – масло на платно и два цртежи – молив на хартија, работени во последните три години.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања