Search
Close this search box.

„Град“ од Атанас Ботев

„Град“ од Атанас Ботев

„Град“ е тематската изложба на дела од Атанас Ботев што е отворена во ликовниот салон. Ботев вели дека публиката ќе ги проследи делата , цртежи преку кои го пренесува едно сведоштво на агресивно узурпирање во урбаната структура на Скопје и протест против девастацијата на јавниот простор околу Старатажелезничкастаница.

Ботев дипломирал на ФЛУ. Работи во повеќемедиуми: сликарство, графика, цртеж, инсталација, перформанс. Досегаимаостварено 12 самостојниизложбивоСкопје, Њујорк, Нирнберг, ЦетињеиБерлин,аимаучествуванонабројнигрупниизложбивоземјаваивостранство.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања