Search
Close this search box.

Отворена продажна галерија АЧЕ

Отворена продажна галерија АЧЕ

Во ЦК,, Марко Цепенков,, во соработка со ДЛУП е отворена продажна галерија АЧЕ. Прилепските уметници ќе можат да продаваат свои дела во галеријата која ќе работи попладне од 18 до 22 часот. Практично ова е реактивирање на галеријата која функционирала пред повеќе од 15 години. 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања