Search
Close this search box.

ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД ДЛУБ

Изложба на дела од ДЛУБ

Изложба на дела од уметниците од ДЛУБ (Друштво на ликовни уметници Битола)отворена е во галеријата од Центарот.  Изложени се дела од 17 уметници, меѓу кои  Драган Најденовски, Димитар Солакоски, Панде Петровски, Данчо Ордев, Павле Кузманоски, Ема Ќука, Илија Кочовски, Стефан Цигаридов, Дејан Кратевски, Мирјана Крстева Масети..

Љубителите на ликовната уметост од Прилеп имаат можност да проследат дела изработени во најразлична техника – масло на платно, цртежи, колажи.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања