Search
Close this search box.

Изложба на дела од ДЛУП

Изложба на дела од ДЛУП

Во петокот на  15 јануари во галеријата од ЦК,,Марко Цепенков, беше отворена изложба на дела од уметниците членови на ДЛУП(Друштво на ликовни уметици Прилеп). На изложбата се претставуваат 29 уметници кои  го презентираат најновото творештво.Со отворањето на оваа изложба ЦК,,Марко Цепенков,, ја започна програмата за 2016 година.

УЧЕСНИЦИ НА ИЗЛОЖБАТА

1.МАРЈАН СТОЈАНОСКИ

2.ТОНИ ЧАТЛЕСКИ

3.МАРТА МАКЕСКА

4.БОБАН ПЕТРЕСКИ

5.ВЕРЧЕ НИКОЛОСКИ

6.ИЛИЈА МИНОСКИ

7.КИРИЛ ГЕГОСКИ

8.БОЈАНА А.ТРПЧЕСКА

9.ВАЛЕНТИНА ИЛИЈЕВСКА

10. АЛЕКСАНДАР ЏИНГО

11.ВАСИЛ КОСТОВ

12.СТОЛЕ ДРУЛАНОВ

13.ФЕРДИ БУЛУД

14.МАРИЈА ЃОРЃИОСКА

15.ЕМИЛ ДИМОСКИ

16.ДАРКО ТАЛЕСКИ

17. ВЛАДИМИР ЗДРАВЕСКИ

18.МАЈА НАЈДОСКА

19.БИЛЈАНА БИНЧЕВ

20.НАДЕ ТОСКОСКА

21. ЕМИЛ СОЛЕСКИ

22. МИХАЈЛО РИСТЕСКИ

23. ОРДЕ МАКЕСКИ

24.МЕТОДИ ИСКОВ

25.ДЕЈАН ТЕМЕЛКОСКИ

26.АТАНАС АТАНАСОСКИ

27.ТОНИ ТРАЈКОСКИ

28.РИСТО ТОШЕСКИ

29. ДАВИД АТАНАСОСКИ

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања