Search
Close this search box.

Изложба на дела од Кичевската ликовна колонија

Изложба на дела од Кичевската ликовна колонија

Изложба на 30 дела од Кичевската ликовна колонија e отворена во ликовниот салон на ЦК,,Марко Цепенков,,. На изложбата се претставени 30 дела од уметници од земјата и странство кои твореа на 23 издание на колонијата што се одржува во прекрасниот амбиент во Куќата на Уметноста во Кнежино, кичевско.

Посетителите имаат можност да видат различни светови и индивидуални пристапи при утврдување на ликовни образци на уметниците.

-Секој од творците,преку изборот на својот личен ликовен говор се обидуваат да воспостават една нова врска меѓу духот и сопственото време, да ни ја откријат вистината и од онаа страна што ние помалку позната.На 23 Интернационална Кичевска ликовна колонија учествуваа 23 учесници од 13 држави, меѓу кои и прилепскиот уметник Тони Чатлеск – велат од Кичевската ликовна колонија.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања