Search
Close this search box.

Изложба на дела од колонијата „Михајлово“

Изложба на дела од колонијата „Михајлово“

Изложба на дела од меѓународната ликовна колонија „Михајлово 2015 – Кавадарци“e отворена  во ликовната галерија од ЦК„Марко Цепенков“. Пред љубителите на ликовната уметност се претставени делата создадени на јубилејното 20 издание на колонијата.Презнетирани се дела создадени од над 45 ликовни уметници од Македонија, Србија, Бугарија, Словенија, Косово, Албанија, Турција и Грција.  Организатор на колонијата „Михајлово“ е Домот на културата „Иван Мазов – Климе“ Кавадарци, со подршка на ЛС на општина Кавадарци и Министерството за култура на РМ.

Изложбата е во рамките на одличната соработка на двете културни институции.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања