Search
Close this search box.

ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ ОД ЃОРЃИ ДЕСПОДОВ

ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ ОД ЃОРЃИ ДЕСПОДОВ
“Shaped by dreams” е изложбата од 43 фотографии на младиот талентиран фотограф, гимназијалецот Ѓорѓи Десподов која е отворена во ликовниот салон на Центарот. (18 до 25 .10). Ова е втора самостојна изложба на Десподов.
– Фотографијата за мене е живот, очи што гледаат, а го регистрирам се она што го регистрира мојот ум. Фотоапаратот ми е трето око – вели Десподов, кој има амбиција да стане моден фотограф, познат како идолот Tim Walker.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања