Search
Close this search box.

Изложба на слики од Колонијата де Ниро

Изложба на слики од Колонијата де Ниро

Во салонот на Центарот отворена е ретроспективна изложба на слики од колонијата Де Ниро од Битола (7.6.2013). Претставени се 30 слики работени од уметници од земјата и странство, учесници на колонијата, со која Центарот има традиционална соработка.

Изложбата ја отвори Панде Петровски.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања