Search
Close this search box.

ИЗЛОЖБА „ВИЗИИ ОД ДЕТСТВОТО“ ОД ГОРАН БОЕВ

ИЗЛОЖБА „ВИЗИИ ОД ДЕТСТВОТО“ ОД ГОРАН БОЕВ

Според сите протоколи за заштита и превенција од корона вирус, во ликовната галерија е отворена изложбата на слики „Визии од детството“ од уметникот Горан Боев. (17.07.2020 – 30.07.2020). Уметникот се претставува со над 20 слики на кои тема е детето, цвеќето и др. фигури кои го аосцираат на детството.

Изложбата ја отвори уметникот Владимир Темков, кој потенцираше дека Боев има сензибилно и креативно творештво и дека тој е претставник на една нова генерација која донесува нови текови во уметноста.
Авторот вели дека делата се портрет на едно минато време, на неговото детство.

Боев е уметник од Кавадарци. Завршил ДЛУ и магистерски студии во Скопје. Работи како наставник по ликовно во Кавадарци.Слика и црковен живопис и иконографија. Досега има десетина самостојни и повеќе групни изложби во земјава и во странство.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања