Search
Close this search box.

ЛИКОВЕН ХЕПЕНИНГ И ИЗЛОЖБА СО УМЕТНИЦИ ОД ТУРЦИЈА

ЛИКОВЕН ХЕПЕНИНГ И ИЗЛОЖБА СО УМЕТНИЦИ ОД ТУРЦИЈА

Пред ЦК “Марко Цепенков” на 19.7.2013 се одржа ликовен хепенинг на кој, во рамките на проектот ,,Балкански културни средби,, (носител ЦК од Неготино)  сликаа  20 уметници од Ајдин, Турција.

Делата што беа создадени беа преставени на изложба во ликовниот салон на ЦК “Марко Цепенков”.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања