Search
Close this search box.

,,Mainstream,, од Христина Зафировска

,,Mainstream,, од Христина Зафировска

,,Mainstream,, е тематската изложба на уметницата Христина Зафировска, отворена (1 јуни 2012) во фоајето на Центарот за култура. На отворањето присуствуваше и заменик министерот за култура Драган Недељковиќ.

Зафировска се погрижила да се претстави со атрактивни, интересни објекти – слики на кои преку линијата, бојата, контрастот и ритамот ја пренесла нејзината инспирација од матицата.

   Зафировска има дипломирано на ФЛУ во Скопје на отсек сликарство со графички дизајн. Досега има  реализирано повеќе самостојни изложби во земјата и странство, а учествувала и на повеќе ликовни колонии, меѓу кои и на колонијата Дрен. 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања