Search
Close this search box.

Објекти од Јулија Манојлоска

Објекти  од Јулија Манојлоска

Изложба на објекти од Јулија Манојлоска e отворена во ликовната галерија од ЦК„Марко Цепенков“.(27.10 – 9.10.2017). Љубителите на ликовната уметност имаат можност да проследат објекти кои се транспарентни, но и кршливи, кои го ограничуваат просторот во којшто нешто се  случува. Нивната функција е да бидат аспекти на набљудување на поврзување на најчистите бои, како ослободена светлина,а  пред се ликовна сензација.Изложбата ја отвори уметницата Билјана Бинчев.

Манојловска има завршено ФЛУ во Скопје во класата на проф. Јован Шумковски. Досега реализирала повеќе групни изложби и проекти, а била дел од ликовни колонии. Работи како професор по ликовна уметност во приватната гимназија Алгоритам во Скопје.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања