Search
Close this search box.

Изложба “Прилепски кринови”

Изложба “Прилепски кринови”

Во ликовниот салон на Центарот отворена е изложба на мозаици и скулптури “Прилепски кринови”, на која се претставени делата создадени на интернационалната ликовна колонија која веќе четири години ја организира фирмата “Крин КГ”.

Љубителите на ликовната уметност можат да ги проследат делата создавани од 20 уметници учесници на четирите колонии “Прилепски кринови”.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања