Search
Close this search box.

Ретроспективна изложба на колонијата Де Ниро

Ретроспективна изложба на колонијата Де Ниро

Ретроспективна изложба од 28 дела од битолската колонија Де Ниро е отворена во ликовниот салон. Љубителите на ликовната уметност имаат можност да проследат дела создавани од познати македонски и странски уметници кои учествувале низ годините на реномираната ликовна колонија. Изложбата е резултат на добрата соработката меѓу Центарот за култура и колонијата, на која досега учествувале стотина уметници од Македонија и целиот свет, кои создале над 300 уметнички дела.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања