Search
Close this search box.

„Житни полиња“ од Владимир Темков

Житни полиња од Владимир Темков

Во галеријата од ЦК „Марко Цепенков“ e отворена изложбата „Житни полиња“ од Владимир Темков, на која се претставени 47 дела од уметникот. Темков пред прилепчани ги изложува своите најнови дела , кои се дел од неговиот подолгогодишен циклус, а преку кои ги претставува македонските житни полиња преку еден свој специфичен пристап.

Темков има завршено ФЛУ, реализирал бројни самостојнни и групни изложби во земјата и во странство, бил учесник на повеќе ликовни колонии. Директор е на Домот на културата во Кавадарци.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања