Search
Close this search box.

Активности Септември – Октомври

22.09 ( петок ) Претстава за деца ( Балада ) ; 10.30 и 12.00 ч.

22.09. (петок ) Концерт на „ Љубојна “ ; 20.00ч

25.09. ( понеделник ) Проекција на филм „ Нешто слатко “ ; кино Мис Стон 20.00ч

26.09. ( вторник ) Проекција на филм „ Нешто слатко “ ; кино Мис Стон 20.00ч

29.09. ( петок ) Проекција на филм „Жими мене “ ; кино Мис Стон 20.00 ч.

29.09. ( петок ) Изложба на Душан Коцев ; фоаје 19.00 ч.

……………………………………………………………………………………….

04.10 (среда ) Доживувањата на куферко – претстава за деца ; голема сала 11.00 ч.

07 и 08.10 ( сабота и недела ) Фестивал за деца „ Ѕвездички “;голема сала 19.00 ч.

09.10. (понеделник ) Трибина за зачувување на менталното здравје; фоаје 18.30ч.

10.10 ( вторник ) Изложба на ДЛУП ; фоаје 20.00 ч.

13.10. ( петок ) Концерт на пијано Горан Србиновски ; фоаје 19.00 ч.

18.10 ( среда ) Гостување на „Солзи и смеа “ ; голема сала 20.00 ч.

19 .10 ( среда ) Концерт на Октет Прилеп ; голема сала 20.00 ч.

20.10 ( петок ) Гостување на Опера со Гала концерт ; голема сала 20.00 ч

28.10. (сабота ) Концерт на хор Вit Vox – Битола ; кино Мис Стон 19.00 ч.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања