Search
Close this search box.

“Истражување на материјалноста”

Во рамките на изложбата „Еден Облак Подалеку“
на уметницата Татјана Винона Јонеска,
вечерва од 19.00 часот во Ликовната галерија
ќе се одржи работилницата
„ Истражување на материјалноста“ со Mass Project.
Mass Project е експериметнална платформа која ја истражува материјалноста на уметничките практики.
Воведот е на Татјана Винона Јонеска, а ќе се вклучат
уметниците Lala Thorpe (културен продуцент и образовен куратор) и
Luce Choules ( уметник и писател.)
Влезот е бесплатен и сите заинтересирани се добредојдени.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања