Search
Close this search box.

11- та ликовна колонија Дрен 2019

11- та ликовна колонија Дрен 2019

Во ликовното ателје на Центарот од 20 до 24 ноември 2019 се одржа 11-та ликовната колонија Дрен 2019, на која учествуваа на уметници од нашиот град, членови на ДЛУП.

На заедничката дружба творат Александар Џинго, Драган Верговски Алпи, Бојана А. Трпческа, Верче Николоска, Васил Костов, Тони Чатлески, Атанас Атанасоски, Давид Атанасоски, Дарко Талески,Методи Исков, Марјан Стојаноски. И Марта Макеска

Колонијата, по едногодишна пауза, се реализираше со поддршка на Министерството за култура, а новосоздадените дела се дел од наследството на ЦК„Марко Цепенков“, кој има завидна колекција на уметнички дела од претходните колонии.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања