Search
Close this search box.

15 Меѓународен фестивал на актери во Никшиќ

FotoFiguraevenerishistoriae

FotoFiguraevenerishistoriae

Театарот „Војдан Чернодрински„ со претставата „Љубовни пози на историјата“ (Figurae, veneris, historiae), од Горан Стефановски, во режија на Наташа Полавска,
ќе настапи на 15 Меѓународен фестивал на актери во Никшиќ.

Изведбата на претставата е во четврток 29.11.2018 во 20.00 ч. во Никшичкиот театар

http://niksickopozoriste.me/index.php/aktuelnosti/503-xv-medunarodni-festival-glumca-obiljezice-novembarski-repertoar

niksicplakat

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања