Search
Close this search box.

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2014

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2014
настани од 3 јули до 18 јули

Четврток, 3 јули – 20.00 часот
ликовен салон
КОНЦЕРТ
Маја Црвенковска – сопран
Мартина Аврамовска – сопран
Даниел илиоски – баритон
пијано придружба

Петок, 4 јули – 20.00 часот
галерија
Изложба на Касиопеја Наумоска

Вторник, 8 јули – 21.00 часот
плоштад Александрија
Концерт на КУД,,Илинден,, од Мелбурн , Австралија

Среда, 9 јули – 20.00 часот
Кино Мис стон
,,Поетска вечер,,

Петок, 11 јули – 22.00 часот
летна сцена на ЦК,,Марко Цепенков,,
Концерт
Давид Нешкоски трио и Дамјан Пејчиноски

Вторник, 15 јули – 20.00
ликовен салон
концерт 
Трио хармоники

Петок, 18 јули, – 20.00 часот
галерија
Изложба на Роберт Јанкулоски

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања