Search
Close this search box.

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2015

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2015

ОТВОРАЊЕ

ПЕТОК 3 ЈУЛИ – 20.00 часот
ликовна галерија
ИЗЛОЖБА НА СЛИКИ ОД ПАВЛЕ КУЗМАНОСКИ
изложбата ќе ја отвори д-р Ѓорѓи Филипов

НАСТАНИ ДО КРАЈОТ НА ЈУЛИ

од 13 до 20 јули – ликовна колонија ДРЕН
17 јули – галерија – Изложба на копаничарски дела
17 јули – ликовен салон – изложба на фотографии,, Анаграми за себепрепознавање,, од Александар Ѓорѓиев

24 јули – Концерт ЕР Стрингс Битола

25 jули – Концерт на Женскиот младински хор при КУД ,,Стив Наумов,, Битола
28 јули – Фолклорен концерт на КУД МАКЕДОНКА од Торонто, Канада
30 јули – концерт на КУД,,Мирче Ацев,, Прилеп и КУД ,,Туропоље,, од Хрватска
31 јули – Изложба на Доне Милјаноски

Повелете!

настаните за август дополнително ќе бидат објавени.

 

Како организатори го задржуваме правото за промена на настани

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања